onsdag 10 december 2008

Sihanoukville, sodra Kambodja

Da var vi framme i Sihanoukville i sodern. Bussresan igar gick bra, inga trasiga motorer eller liknande och den holl nastan tiden till och med.
Laste i Lonley Planet-boken vi har om ett stalle dar vi kunde bo, ett rekommenderat stalle. Satte oss pa en tuktuk och begav oss till det..visste dock inte att det lag ute pa vischan, mitt ute i halvt ingenstans.

Hittade oss iaf ett trevligt guesthouse brevid (de rekommenderade sag inge kul ut alls). Agarinnan, en 60arig dam (som forovrigt sag ut som 75) driver det tillsammans med en av sina dottrar. At lite lunch efter vi checkan in, sen small vi 3,5 timme pa sangen och vaknade 18.30! Gick ut och satte oss for att bestalla middag ..och dar satt kvinnan sjalv och ta..Har iaf aldrig varit med om maken till att surra sa fruktansvart...for de forsta pratar hon jamt om sig sjalv i tredjeperson, och sen sa far man inte en syl i vadret att saga nat eller kolla i menyn, for munnen gar iett pa henne.

Iaf sa satt hon och at pa nan gronsak som liknade typ en lang sparris med na blad lindat runt pinnen (bra forklaring, haha) sen sa fragade jag vad den gronsaken hette...sa hon gick fram till Melissa som satt mitt emot mig och fragade om hon ville smaka (av gronsaken som hon satt och at med handerna) men Melissa sa "No its okej", och innan vi hade hunnit blinka hade kvinnan stoppat in hela gronsaken i Melissas mun! Haha! Sa det var bara att tugga och svalja...direkt fran handen hennes, mm...vet aldrig vart hon hade varit med den handen fore...hahaha!

Nu blir det iaf att checka ut och bege oss in till city for att checka in dar, kanner oss alldeles malplacerade har ute i ingenstans.

Imorgon blir det tillbaka till Phnom Penh for att sova en natt innan det blir buss till Vietnam! Tiden bara rinner ivag just nu, hemska tanke!

Klart slut!

Inga kommentarer: