fredag 14 november 2008

Surf, magsjuka och fotboll bland bajs och palmstubbar

Halla dar gott folk! Manga (specillt mamma?) undrar nog om vi lever har borta, och det gor vi! I formiddags begav vi oss fran den lilla byn Grukuk pa Lombok..den lilla by (mitt ute i ingenstans) dar vi bott de narmsta 2 veckorna! Tva valdigt roliga veckor! Har inte haft varken intrnet eller mobiltackning sa darfor har jag varken skrivit eller ringt. Men vi lever. Campet har varit otroligt kul, ett harligt svenskt gang pa 15 personer har i 14 dagar kampat ute bland bade stoora och sma vagor! Kanns som man skulle kunna kvala in till svenska paddellandslaget efter dessa tva veckor. Varken nan av oss trodde att det skulle vara sa fysiskt kravande som surfing ar.
Nar vi forra fredan mottes av 5 brundbranda, bara overkroppar med rejala tvattbrador kunde vi knappast tro att det var surfingens fortjanst..men efter ett paddelpass i vattnet insag man ju att de dar tvattbradorna knappast var kopt per postorder..jaklar i min sjal vad jobbigt forsta gangerna var, man orkade typ ta 3 vagor, sen var man helt slut i armar och axlar. Ledargrabbarna trostade oss med att det skulle ge med sig, och visst gjorde det de..gick lattare for varje dag.
Maste erkanna att det faktiskt var ganska laskigt att vara ute bland de stora vagorna emllanat, for det var ju inte bara att stalla sig upp pa bradan och surfa ivag utan i priset av detta fick man en hel del mindre roliga saltvattenkallsupar...nar det kom nagra jattevagor och spolade over en sa visste man inte vad som var upp och ner dar nar man lag i revet under vattnet. Men vi tog oss upp trots allt.
Har hunnit med lite av varje mer an surfen. Vi bodde iaf i lilla byn Grupuk, en by vars ar valdigt engagerad i hela surfcampgrejen. De har som tradition att spela fotboll mot byn..vilket vi hant gora tva ganger under var vistelse. Calle, en av ledarna forberedde oss pa det varsta vad gallde "fotbollsplanen"..och jajjeman...det ma ha varit lite gront gras har och dar, men sen var det stora, vassa palmstubbar och palmer, gropar och hal, ris och kvistar och sist men inte minst en massa komockor!
Det var riktiga ettriga rackare vi motte, vissa spelade med fotbollsskor medan andra sprang omkring barfota bland bajset och stubbarna. Vi vann iaf forsta matchen med 8-7, detta tackvare varan surfande kock Petter som kom in som en raddande angel i andra halvlek. (Hanna, han ar fran harnosand och visste vem du och kryddan var).

Sen har vi hunnit med att ha tva grillfester, massa yatzyspelande, plump och fia med knuff. Blev utsedd till den samsta forloraren nagonsin som varit pa campet. Haha. Har haft det toppenkul iaf. Sen sa fick vi oss en liten bantingskur allihopa..den ena efter den andra trillade i magsjuka..lag man inte och spydde sa sket man eller sa bada delarna. Sjalv trodde jag att jag skulle skita ut hela tarmpaketet. Trodde seriost att jag skulle do da jag satt dar nere pa toan och kramade toalettrullen. Vilket dygn..som tur var kastade jag i mig en snabbkur med Cipro som gjorde susen!

Och ni pa jobbet ska ju inte tro att man fatt vara ledig de senaste veckorna pa campet, nej nej nej...omlaggningar i form av uppskrapta knan, fotter och bett fran gifttusenfoting. Uskor dar borta pa jobbet, vi har saknat era kunskaper och omlaggningar och dylikt. Shit vad vi hallt pa med dessa sar ch grejor. Sen sa tuppade en av tjejerna pa campet av i trappan mitt i all magsjuka, sa hon fick aka in till Mataram (den "stora" staden pa on) och laggas in pa sjukhus. Sa vi har hunnit vara med om bade de ena och de andra. Men i dt stora hela har det varit hur kul som helst! Det var med en tar i ogar jag lamnade campen i formiddags.

Nu befinner vi iaf oss pa en an de tre sma oarna "Gili Island", mellan Lombok och Bali. Har har vi hort att det ska vara fin dykning sa vi tog en bat hit ut idag efter vi lamnat campet. Sa imorgon blir det dykning for hela slanten. Blir bara har nagon dag for 20 nov skiljs vi 5 och kvar blir bara jag och Melissa. Sa da flyger vi till KL (kuala lumpur i malaysia) och de andra tre aker till Indien for att vandra.

Little Anna ar inte sa kry just nu sa hon och emmy ligger inne pa deras hotelrum och vilar i vantan pa middagen sa smaningom.

Nu vet ni alla att vi lever iaf, skriver mer en annan dag.

Trevlig helg pa er!

Inga kommentarer: