tisdag 26 februari 2008

Sumering av helgen samt storbak

Nu var det alldeles för länge sen jag uppdaterade här. Har inte hänt så jättemycket förutom helgens tvådagars.. Fredan var den årliga personalfesten med medicin,-och lungkliniken. Vi började några systrar här hemma hoas mig före, samtidigt som vi stress-gjorde oss klara för att vara på Rex 18.30. En riktig höjdarkväll..kul att se folk släppa loss..vissa betydligt mer än andra dock! Hant knappt komma dit så hant någon (ryktas om nån äldre kvinna från lungan) lägga en dubbelpizza i trapporna ner från festvåningen där på Rex. Sen så flöt kvällen på, med trerätters middag, uppträdanden, historier och dans, allt till ett förträffligt schlagertema! Riktigt rolig kväll, synd bara den tog slut så fort. När de stängde samlades vi massa folk utanför sittandes i den långa trappen upptill Rex, där spelade Jens lite guran och vi andra sjöng med samtigt som vi sög på en klamydiacigarett som gick laget runt...hm! Sen avslutade vi några stycken på Max där uttrycket FPP bla föddes till liv..våra kära kollegor Hanna och dr T stod för underhållningen där runt bordet (och under) på Max. Därefter delade vi en taxi hem, medan (vad rykten säger) vissa tog in på hotellrum..och mer än så vill jag nog inte veta! En riktigt trevlig kväll, blir kul att se hur PG´s fot mår på måndag, skulle ha upp självaste doktorn på dansgolvet, och han var inte där många sekunder innan han vrickade foten, haha. En rolig kväll, men alldeles för kort. Kom hem nån gång där vid 03, smög mig in i lägenheten, när jag kommer in tittar en lika berusad malin på mig och säger "Jag är jättefull"..jag instämde...så kom jag på den geniala idén att vi skulle gå upp till grabbarna ovanför och se vad de gjorde...snopet nog så sov de...klafsade runt där en stund i fyllan och villan innan vi gick ner och slocknade i varsitt rum.

Resterande skvaller från fredan...




Här kommer några bilder från fredagskvällen..


Anna och Ramona hade hittat dit..


..och så även Erika och de andra undersköterskorna..

..och Sofie och syster Wahlman såklart ;P

Lite sång, lite dans...men inget naket. Tack o lov! Festkomittén med sitt uppträdande i självaste sjukhusscrubsen.



Lördan vaknade man väl vid liv sådär vid strax före lunch..lite halvsliten klädde jag på mig (luktade apa sen dagen innan) och drog på mig en mössa och gick över till Lisa som bor två hus bort. Satt där och hängde en stund innan det bar av till godishuset på mariedahl. Väl hemma igen var det bara att tagga om trsgiskt nog. Så väl där vid 19 så började fest dag 2..
Blev också en riktigt rolig kväll, var jag, Hanna, Syster Jens och min bitch (usk!!) Mats, sen tittade det in lite folk då och då. Satt och såg melodifestivalen och konstruerade oss en fjärrkontroll i papp...hade läst på schlagerklubbens hemsida att om man lämnade in en fjärrkontroll så fick man gratis inträde...och snåla som jag och Hanna är (haha) nappade vi på det! Sen bar det ut på schlagerklubben/cover club. Riktigt trevligt, jag och hanna var som två gummibollar där på dansgolvet i slutet. Sen väntade...jajjemän, max..! Eller jag och Jens gick på Max medan de andra gick på McD...vilken svordom! Saknade Hanna och dr T´s underhållning faktiskt, haha. Sen bar det av med taxi hem till Nydala.

Kvällens låt "Vem är do, vem är ja, levande charaden.." notera den finska brytningen!! ;D


Så igår, måndag vad hände då måntro? Inte så mycket faktiskt..eller Jo, jag var och storhandlade. Har kommit fram till att handla är det näst tråkigaste som finns, detta förutom att flytta, det är de allra värsta. Att gå och handa är fasen ett straff...det är väl si sådär 700 meter till Ica här ifrån men det är alldeles för långt, sen har man ju inte nån bil heller. Så igår mitt på dagen tog jag med mig min stoora typ backpackerrygga och cyklade iväg till Ica, cykla dit gick ju bra, men sen hem med 6 lit mjölk/fil och en massa annat i ryggsäcken plus en stor påse hängandes halvt ur cykelkorgen samtidigt som jag gick med cykeln. Det var ingen rolig upplevelse, var värsta träningspasset, svetten rann nedför pannan och ryggen då jag äntligen kom fram. Hoppas på att slippa handla nu på ett tag, om inte annat är det Jans tur nästa gång ;P

Sen igårkväll var jag och Daniel på fysgympa på iksu, sjukt jobbigt, svetten flödade. Efter det blev det bubbel med massa annat folk, riktigt trevligt!

Nu idag, tisdag håller jag och Henke på att baka...han (eller pekker?) fick nån snílleblixt där förra veckan om att bjuda på fika nån kväll, sen vette katten hur jag kom in i bilden ;) Så här står vi och har bakat kanske 100 filbullar, klassmuffins och en långpannekaka. Hade tänkt att göra chokladbollar också men margarinet tog slut och vi tog slut..ligger här i varsin soffa och jäser efter lunchvåfflorna vi just klämt i oss.

Ikväll blir det punch out med lisa på iksu sen blir det fika hos henke, har bjudit in säkert 20 pers så vi får väl se hur många vi blir och hur länge fikat räcker. Nu ska jag vila en stund tills kakan är klar i ugnen.

Hej hopp!

Inga kommentarer: