onsdag 22 oktober 2008

Feeling hot hot hot


Sjukt vilken varme det ar har! Sitter och torkar pannan konstant for att det inte ska droppa svett..puh!

Vi har iaf nu bytt boende till ett enklare, dar det till varan forvaning fanns kok med utrustning att lana. Sa igar begav vi oss ner till Dumaguete (staden) for att inforskaffa lite saromlaggning till Emmys fula sar pa benet (som hon kakar antibiotika for) och for att handla mat. Verkade som att vi var de enda som brukar storhandla dar trots att det var ett jattesupermarket. Tjenenn och packkillen stod halvt och gapade nar vi kom fram till kassan med alla vara saker...fragade vad de skulle packa i for nat...plasticbags, tyckte vi. Blir ju till sondagmorgon pa detta stalle nu sa vi bunkrade upp med konserver av olika de slag...tonfisk, majs, artor, bonor, ananas mm, sen ris och pasta och lite gronsaker. Sa nu har vi sa vi kan laga oss havregrynsgrot pa mornarna och sen aven en massa annat som vi kan slanga ihop till luncher och middagar. Kanns toppen! Dar vi bor nu kostar det 40 kr/natt att bo i sa nu slipper man slanga sa mycket pengar pa bade boende och mat.

Hor att det borjar vara dags att plocka fram vinterjackorna dar hemma, kan ju nastan saga att jag ar liite avundsjuk...skulle aldrig klara av att bo i denna hetta. Helst skulle man vilja kla av sig nack och ga runt for att svalka sig, men da skulle val folk glo annu mer pa en an vad de redan gor nu. Kanner sig som apor pa skansen da folk glor som om man vore fran en annan planet.. tycker val att vi ar heta...hoppas jag :P

Ja du mamma, jag ska halsa gympa-korv-farbrorn fran dig nasta gang. Fragade faktiskt om vi kunde komma och joina hans pass aven nu nar vi flyttat till grannstallet, och det skulle ga bra sa kl 6 PM varje dag blir det att gympa.

Idag blir det att bege oss till nagra hotsprings (varma kallor) som tydligen ska ligga har nagonstans inte for langt bort..de brukar arrangera turistresor dit, men vi tankte ta oss en jeep-flaks-buss eller cykelmoped och forsoka hitta dit egen hand.

Nu ska jag kolla over mina (obefintliga!!) besparingar pa internetbanken, sen blir det att ga ut och svettas igen!

Pa aterseende gott folk! Kul att hora av dig, syster Lars..hoppas ni jobbar hort!

Och glom inte nu att stalla tillbaka klockan 1 timme pa sondag! Ni vet val att jag har koll trots att jag inte ar hemma.

Inga kommentarer: