måndag 20 oktober 2008

Framme pa destinationen

Halla dar!
Nu har vi entrat on Negro Oriental. Klockan 05.30 imorse klev vi av nattbaten vi akt med. Killen pa resebyran dar vi kopte batbiljetterna igar var en riktig stolle, ett riktigt pucko bokstavligt talat..kunde eller ville inte svara pa nagra som helst fragor ang batturen, sa det slutade med att Emmy blev arg pa han, haha. Efter det fick vi bara veta att det var en stor bat som skulle ta 600 personer..tankte att vi kommer sakert vara de enda som aker den dar jadra sjunkna skeppet som sakert kommer att kapsejsa.. Men nar vi kom fram till plats vid kajsen sa visade sig att det var en stor, oppen farja full med vaningssangar! Fanns inga sittplatser utan bara sangar overallt. Riktigt skont faktiskt med tanke pa att vi var valdigt trotta efter redan da 14 timmars resande. Vi samlade ihop packningen, la oss pa den och sov...jag sov som en stock i 8 timmar tills det var dags att kliva av. Mottes aterigen av en massa "taxichaffisar" som ville att vi skulle aka just deras taxi.. Alla stod och kapade i munnen pa varandra, sa Emmy hojde rosten "Can you please be quiert and stop talking in eachothers mouth!"..efter det fick vi tag pa en "taxi"...och pa denna o visade sig vara en moped med en stallning pabygd sig dar man kunde sitta 2 stycken, sa vi hoppade in i 2 sana som korde oss hit till Eldorado beachresort...ett riktigt lyxstalle..har ett familjeum med ac, tv, dusch..ja allt! Dyrt utav satan var det ocksa, 100 kr/natt/pers sa imorgon har vi fixat annat boende bara har runt hornet pa ett annat stalle. Dar skulle vi ist betala 40 kr/pers och natt, fint var det...samma typ av hydda som vi bodde i pa Malapascua.

Sen var ju tanken att vi skulle dyka en massa har, sa vi skrev in oss och provade ut utrustning har pa resorten...sen nar vi kommer dit och ska gora iordning tankarna for att aka ut pa forsta dyker, visar det sig att de i utrustningen inte har nagon djupmatare, dvs en san dar rund sak som man ser hur djupt man dyker...en san sak som man Maste (!!) ha da man dyker for att se om man ar pa 3 meter eller 25 ! Borjade tjorva och instruktoren som skulle folja med oss pastod att ingen har omkring har sana..att man skulle fa hyra divecomputers (typ av klocka som man har pa armen dar man ser djup och tid samt temp mm), men da hade de bara 2 stycken sa det slutade med att vi sket i det hela! Sut blev killen..

Sen gick vi en promenad langs stranden och hittade ett annat dykstalle, sa pa torsdag ska vi ut pa en heldag till en o, dar omkring ska vi gora 3 dyk. Sa det blir spannande. Verkar mycket seriosare dar an vad det ar har.

Har inte gjort sa mycket nu idag, fixat nytt boende, legat i poolen och kopt lite vykort som jag tankte sysselsatta mig med ikvall. Nu kl 18 ska vi pa nagon sorts gympa har pa resorten, har lite allt mojligt har..bordtennis, biljard, gympa"sal" mm. Ar faktiskt ett valdigt valdigt fint och lyxigt stalle, men inte alls i varan prisklass med tanke pa att vi ar pa resande fot sa pass lange. Men vi sorjer inte for det.

Fram till torsdag skall vi hitta pa lite andra saker, tankte utforska lite har pa on och ta oss nagon tur till na vattenfall eller liknande. HIttade ett stalle har brevid dar de hyrde ut mopeder och cyklar och sen hade de aven nagon guidad tur dar man korde fyrhjuling i massa lera och skit, det lat superkul! Sa det skulle vara nat for mig och Anna iaf.

Dit vi flyttar imorgon har inget internet sa vi far se om man kan ga tillbaka hit till resorten och interneta om nagra dagar, hall ut fram till dess. Ska forsoka lagga upp na bilder nu fran gardagens resa.

Hej svejs, lev och ma!

Pa aterseende. Jobba hart nu dar hemma! :)


Pavag ut till baten som skulle ta oss till Maya (fastlandet) fran Malapascua island.



Sangfarjan vi akte med, harlig komport :)





Anna hangandes ut ur mopedtaxin


Jag och Emmy i "taxin" pavag till resortet i staden Dumaguete
Ps. Har nu varit pa gympa har pa resorten ikvall, var en massa olika ovningar, med mestadels slag. Han som ledde passet var en karl i 60+ ars aldern...byxorna han hade pa sig var ett par cykelbyxor i bomullstyg (sag ut som vanliga boxerkalingar fast lite langre)...haha. Och efter ena benet lag det nagot korvat...jag behover val inte skriva vad det var, hahahahaha! Ju langre passet gick mot sitt slut, desto langre ner akte korven...fy bovulen vilken syn! Passet avslutade han med en massa gymnastiska stretchovningar...i alla de mojliga konstiga stallningar...HERRE GUD VILKEN SYN!!! :) Ja man lar ju inte bli sugen pa korv och potatis pa lange...
Sov gott!

2 kommentarer:

mamma sa...

Hej! det gympapasset hade jag velat vara med på. Låg dubbel över skrivbordet och tårarna sprutade. Hälsa gympaläraren från mamma ha,ha. Här hemma är det kallt. Måste plocka fram vinterjackorna så vi slipper frysa. Sköt om dig. Puss och kram,älskar dig. Mamma

Anonym sa...

Jag är inte alls avundsjuk! jag menar här njuter man av kalla kastvindar fyllda med otäckt regn som kommer åt en från sex olika håll samtidigt, ett mörker som verkar tätna per minut och en ständig strid ström av patienter som inte förstår att om man haft besvär i sex månader kan man gå till vårdcentralen först istället för att söka akut klockan tre på natten...sa jag att jag inte var avundsjuk :) Kul att ni har det bra sköt om er och njut!